Батькам із досвідом відомо, що найзручніше привчати дитину їсти самостійно, коли вона сидить на власному стільчику для годування. Якщо це ваш перший батьківський досвід, наступна інформація допоможе дізнатися, у чому переваги конструкції та як зробити правильний вибір.

Плюси виробів

Стільці для годування — це спеціальні сидіння, до яких кріпиться знімний столик. Вони виробляються з пластику, дерева, металу та відрізняються між собою конструкцією.

Зручність стільчиків для годування полягає в наступному:

  1. Дитина надійно фіксується в кріслі, тому батькам не доводиться хвилюватися, що вона може зсунутися та впасти.
  2. За потреби мама або тато можуть ненадовго відійти від дитини, щоб взяти напій, серветку тощо.

Важливим плюсом виробів є також зручний догляд за їхніми елементами. З матеріалів легко видаляються забруднення, тому стільчики для годування завжди мають охайний вигляд.

Максимальна функціональність

Умовно конструкції поділяються на:

  • високі стільці — призначені для малюків від 6 місяців до трьох років;
  • трансформери — залежно від моделі можуть перетворюватися на люльку для заколисування дитини або парту, стіл для ігор.

Для максимальної зручності дитини та батьків виробники передбачають у своїй продукції такі можливості:

  • знімна стільниця;
  • зміна нахилу спинки;
  • можливість скласти стілець;
  • регулювання висоти конструкції, рівня стільниці, підніжки, положення підлокітників;
  • монтаж арки з підвісними іграшками.

Виробники дбають і про безпеку дитини, розташовуючи між ніжками перемички та доповнюючи стільці ременями безпеки.

Як вибрати стілець для годування малюка

Зручна, безпечна, гарна конструкція позбавить батьків багатьох клопотів і з першого дня виправдає витрачені на неї кошти. Визначившись із зовнішнім виглядом стільця, його функціональністю, переконайтесь у наступному:

  1. Чи є на фіксаторах м’які накладки. Добре, що малюк не випаде та не вислизне зі стільця. Але ще краще, якщо ремені безпеки не натиратимуть шкіру дитини.
  2. У скількох точках фіксується система ременів. Варіант з фіксацією у п’яти точках є більш надійним, ніж триточковий, з якого діти іноді вибираються самостійно.
  3. Чи комплектується стільчик фіксаторами руху, якщо ваш вибір припав на модель на колесах.
  4. Наскільки стійкою є конструкція. Адже надто активні діти постійно крутяться, намагаються розгойдати стілець. Тому чим більша висота виробу, тим стійкішим він має бути.

Щодо стійкості, найкраще зарекомендували себе вироби, які за зовнішнім виглядом нагадують піраміду. Такі моделі представлені в асортименті на сайті інтернет-магазину Алло.юа. Від інших варіантів конструкції відрізняються положенням ніжок. Відстань між ними в нижній частині більша, ніж там, де вони кріпляться до сидіння. Як варіант, можна розглянути й стільці, що мають одну центральну опору з важкою дисковою основою.