Вибір пластикових вікон – це відповідальний процес, від якого залежить комфорт у приміщенні. Важливе значення мають склопакети. Розібратися, як правильно їх вибрати та які існують види, вам допоможуть спеціалісти компанії «Німецькі вікна». На сайті можна отримати консультацію, а також замовити онлайн віконні конструкції чи склопакети в Києві.

Різновиди склопакетів за кількістю камер

Без сумніву, склопакети є важливим компонентом всієї віконної конструкції. Вони складаються зі скла, розділеного рамками та герметично запаяними. Залежно від кількості скла існують наступні різновиди:

  • однокамерні;
  • двокамерні;
  • трикамерні.

Камера – це повітряний простір між склом. Часто вибирають двокамерні склопакети. Вони мають два скла, розділені дистанційною рамкою. Ширина може бути від 24 мм, товщина обох скел – 4 мм. Двокамерні моделі не рекомендуються для засклення лоджій і балконів. Вони перш за все призначені для приміщень, які не опалюються.

Двокамерні склопакети мають дві дистанційні рамки й таку ж кількість повітряних камер. Ширина може бути до 44 мм. Такий варіант добре підходить для нашої кліматичної зони.

Які бувають склопакети за типами скла?

Залежно від виду скла, склопакети бувають:

  • Енергоощадні. Характеризуються наявністю на внутрішній стороні шару іонів срібла. На вигляд скло практично не відрізняється від звичайного. Всередині камера заповнюється інертними газами. Це дозволяє зменшити теплопровідність.
  • Мультифункціональні. Поєднують у собі можливості енергоощадних та сонцевідбиваючих завдяки нанесенню спеціального покриття в декілька шарів. Дозволяють зберігати прохолоду влітку, але не зможуть повністю замінити кондиціонер.
  • Шумоізоляційні. Особливі тим, що мають скло різної товщини. Це ускладнює проходження звукової хвилі. Використовуються в разі знаходження житлового приміщення поблизу траси, виробничого підприємства тощо.
  • Протиударні. Мають підвищену стійкість до механічних впливів. Призначені для захисту приміщення від несанкціонованого проникнення всередину шляхом розбиття вікна. Для досягнення такого ефекту використовується броньована плівка.
  • Сонцевідбивальні. Значно підвищують комфорт перебування людей всередині приміщення. Чудово відбивають сонячні промені, не допускають вигорання предметів інтер’єру в будинку чи квартирі.

Торгова марка «Німецькі вікна» пропонує великий вибір варіантів, що дозволить підібрати склопакети залежно від своїх потреб і пріоритетів.