Термін “лікер” (“liqueur”) походить від латинського дієслова liquefacere – розчиняти, що недвозначно натякає на спосіб приготування – розчинення в алкоголі різних інгредієнтів. У широкий ужиток термін «лікер» першими ввели французькі ченці, які в незапам’ятні часи опанували мистецтво перегонки і добре зналися на лікарських рослинах. Лікери – це спиртні напої з великим вмістом цукру. Традиційно їх поділяють на: десертні, міцні та лікери-креми. Лікери вживають і в чистому вигляді, і як інгредієнти коктейлів, а також додають у різні страви. Нижче ми називаємо найбільш відомі види напоїв і трохи розповімо про кожний, щоб Ви могли купитилікер найвищої якості. 

Вершкові лікери

1) “Бейліс” – це знаменитий ірландський вершковий лікер, що виробляється з ірландського віскі з додаванням вершків, цукру, ванілі та какао-бобів. Міцність його – 17%. Саме з “Бейліс” розпочалася історія вершкових лікерів. 

2) “Амарула” – це південноафриканський дуже солодкий вершковий лікер міцністю 17%. Виготовляється із плодів слонового дерева – марула – з додаванням вершків. Смак “Амарула” має легкий відтінок карамельний.

3) “Вана Таллін кремовий” – поєднує лікер “Вана Таллін” та вершки. Міцність його становить 16%. Використовується в чистому вигляді з льодом і як добавка до кави.

4) “Шеріданс” – оригінальний ірландський лікер, що випускається у двосекційній пляшці, в одній секції якої знаходиться ванільно-вершкова частина лікеру, а в іншій – кавово-шоколадна. Під час наливання “Шерідансу”, з пляшки виливають відразу обидві його складові у потрібній пропорції. 

5) “Dooley’s” – німецький вершковий лікер кремового кольору, що поєднує горілку з ірисом. Випускається у непрозорих червоно-синіх пляшках.

Міцні лікери

1) “Бенедиктин” – міцний французький лікер на основі меду та трав (ялівець, шафран, арніка, ваніль, меліса та ін.). Виготовляється із спирту, що готується із цукрових буряків. Міцність “Бенедиктину” складає 40%. Вживають “Бенедиктин” у чистому вигляді з льодом, додають у каву та алкогольні коктейлі.

2) “Бехеровка” – це чеський лікер на травах. Міцність його становить 38%. П’ють його в чистому вигляді або додаючи в чай ​​або каву, а також різні коктейлі. Подають до вечері або пізно увечері.

3) “Вана Таллін” – це естонський лікер темно-коричневого відтінку. Готується на основі рому з додаванням цитрусових олій, кориці, ванілі та ін. Випускається міцністю 40%, 45% та 50%. “Вана Таллінн” використовують для приготування коктейлів, п’ють у чистому вигляді з льодом і додають у каву.

4) “Егермейстер” – знаменитий німецький лікер на травах. Належить до бітерів. Використовується як дижестив або у складі коктейлів.

5) “Куантро” – французький прозорий лікер на основі поєднання солодкого та гіркого помаранчу. Має квітково-фруктовий аромат та смак солодких та гірких апельсинів.

6) “Самбука” – це італійський лікер на основі пшеничного спирту з ароматом анісу. Буває прозорим, червоним та темним. Міцність “Самбуки” складає 38-42%.

Лікери середньої міцності

1) “Адвокат” (“Advocat”/”Advocaat”) – це голландський яєчний лікер жовтого кольору. Являє собою однорідну, бархатисту суміш виноградного бренді, яєчних жовтків, молока та цукру. “Адвокат” є дуже густим лікером і зазвичай використовується як компонент коктейлів. Міцність його становить 14%-20%.

2) “Амаретто” – лікер темно-коричневого кольору на основі мигдалю та прянощів. Іноді до мигдалю додають ядерця абрикоса, а іноді взагалі використовують лише їх. Міцність цього лікеру – 21%-28%. 

3) “Гальяно” – відомий італійський лікер на рослинній основі міцністю 30%. Буває ванільний, кавовий та бальзамічний. Є компонентом багатьох коктейлів.

4) “Кюраса”(“Кюрасао”) – лікер з острова Кюрасао, що готується з додаванням апельсинових кірок, гвоздики, кориці та мускатного горіха. Міцність його становить 30%. Колір “Кюрасо” може бути різним: помаранчевим, блакитним, білим, зеленим, а також лікер випускається і прозорим. 

Який лікер купити?

Обираючи лікер, краще всього спиратись на обставини в яких ви збираєтесь його вживати. Будете ви його пити у чистому вигляді, чи додавати в коктейлі та страви. Широкий вибір лікерів представлений у мережі гастролавок “Хліб і вино”.  Якщо ви бажаєте замовити лікер онлайн, то магазин алкоголю “хліб і вино” представляє таку можливість клієнтам. На зручному сайті ви можете за пару хвилин замовити та сплатити алкоголь. Доставка в Києві, Дніпрі і Львові можлива до дверей. В інші міста можна замовити алкоголь із доставкою поштою.