У 2021-му році заробіток на ОЛХ і Юлі складно назвати чимось новим. Сьогодні конкуренція на майданчиках досить велика, але при грамотному підході можна отримувати цілком непогані гроші. Мабуть, найважливіше-вибір товару для продажу на ОЛХ і Юлі: від цього залежить і попит, і конкуренція, і обсяг ринку, і, як наслідок, успіх.

Як заробити на ОЛХ читайте в статті https://zarobitok.press/v-interneti/91-yak-zarobiti-na-olx.html.

Підхід до продажу

Потрібно визначитися, яким саме продавцем ви хочете бути: дрібним, середнім або великим. Якщо заробіток на продажу товарів на ОЛХ і Юлі розглядаєте як додатковий дохід-можна вибрати з таких підходів:

  • Перепродаж недооцінених товарів. Суть в тому, щоб шукати пропозиції з продажу речей, які, як ви вважаєте, можна продати дорожче. Для цього необхідно розуміти середньоринкову ціну такого товару і, якщо знаходите вигідну пропозицію, – оформляти покупку, ставити свою націнку і виставляти на продаж.
  • Також можна переглядати групи у ВКонтакте або канали в телеграмі, де люди віддають свої речі безкоштовно або в обмін на їжу

Головне – не попастися на шахраїв, iPhone безкоштовно віддавати ніхто не буде.

Варто враховувати, що буде йти багато часу на пошук таких товарів, покупку, виставлення на продаж та іншу операційку, а істотний дохід це принесе навряд чи, Та й в цілому мало схоже на стійкий бізнес з продажу речей через ОЛХ і Юлу. Однак доречно спробувати в якості першого досвіду в оцінці ринку, середньої ціни і механіці продажів в цілому.

Якщо ви відразу хочете вивести це джерело доходу на значимий рівень, підхід до вибору товарів для заробітку наОЛХ або Юлі повинен бути зовсім іншим:

  1. Вибираємо категорію товарів;
  2. Вибираємо конкретний товар;
  3. Шукаємо Постачальника;
  4. Вибираємо модель торгівлі;
  5. Вважаємо рентабельність і оптимальну ціну для продажу;
  6. Робимо тест попиту;
  7. Починаємо продажі, освоюємо інструменти ОЛХ і Юли.

Вибираємо категорію товарів

Правильніше за все, особливо на старті, вибрати категорію, в якій вже сформований стабільний великий попит. Варіантів що продавати нескінченність, потрібно вибрати такий, де товари будуть продаватися на потоці. Найбільш популярні:

  • Техніка, Гаджети;
  • Дитячі речі;
  • Одяг та аксесуари.

З електронікою найпростіше, в цій категорії популярністю користуються як нові товари, так і б/у. А ось в разі дитячих речей або одягу, більшість відвідувачів заходять якраз для пошуку б/у, так як це дешевше.

Вибираємо конкретний товар

Для цього потрібно встановити розширення в браузер Chrome:

  • AvFastViews;
  • YouFastViews

Вони дозволять бачити кількість переглядів товару, не заходячи в саму картку

Тепер доведеться витратити час, моніторячи цікавлять вас категорії в пошуку товарів, у яких буде досить велика кількість переглядів і при цьому невелика кількість пропозицій з продажу. Таким чином можна знайти конкретні речі, за якими попит перевищує пропозицію, а саме такі товари найкраще підійдуть для заробітку грошей на ОЛХ і Юлі.

Шукаємо Постачальника

Найкраще вийти на прямого виробника, так як кожна ланка між ним і вами буде брати свою комісію. Є кілька інших схем, за допомогою яких можна дістати товар для продажу:

  1. Закупівля у оптовиків. Ціни будуть вище, ніж у виробника, але несуттєво, і все одно залишиться зазор для власної націнки;
  2. Закупівля за дешевшими цінами у продавців на ОЛХ або Юлі, але з інших регіонів. Підходить, якщо дозволяє Ціна з урахуванням витрат на логістику;
  3. Пошук перекупів, які привозять товари з Китаю;
  4. Замовлення з Китаю безпосередньо. Найкраще підійде для продажу техніки, але при цьому доведеться довго чекати доставки.

Вибираємо модель торгівлі

Найбільш популярні варіанти:

  1. Закуповувати товар в певній кількості, виставляти на продаж на ОЛХ або Юлі і чекати поки все буде продано;
  2. Дропшиппинг. У цій моделі ви домовляєтеся з постачальником, що шукаєте клієнтів, передаєте їх контакти з адресою, і постачальник сам відправляє товар. При цьому у нього буде своя фіксована ціна на позицію, а ви оформляєте продаж по Своїй і різницю забираєте собі.

Звичайно, дропшиппінг більш зручний для вас, як для продавця, так як не потрібно витрачати гроші на закупівлю товару і ризикувати, що все не продасться. Але є і мінуси:

  • На обраний Вами товар може не бути Постачальника;
  • Якщо від товару відмовляються – ви платите за поштові послуги;
  • Не вийде торгувати товарами з Китаю, так як доставка займає багато часу.

Вважаємо рентабельність і оптимальну ціну для продажу

Тут важливо врахувати в яку суму вам обходиться не тільки сам товар, але і супутні витрати, наприклад, доставка. Потім потрібно визначити середню ціну на цей товар на ОЛХ або Юлі. Якщо собівартість дозволяє, краще ставити ціну на 5-15% Нижче середньої по ринку, так продажі будуть йти набагато швидше.

Робимо тест попиту

Після попереднього пункту добре, якщо у вас є хоча б кілька варіантів товарів, які, за вашими висновками, користуються попитом на Юлі і Авито, конкуренція не надто велика, Ви знаєте де і як їх закуповувати, порахували цифри і розумієте, що виглядає все досить вигідно. Перед тим як витрачати гроші і налагоджувати процеси, потрібно провести тест. Викладіть картки з товарами і своїм номером телефону.

Тепер ви можете порівняти, по якому товару вам дзвонять найбільше, це буде найкращим підтвердженням того, що ви зробили все правильно і продажі будуть активними.

Починаємо продажі, освоюємо інструменти майданчиків

Тепер ви готові переходити до продажу. Попутно варто протестувати платні інструменти ОЛХ і Юли, які можуть допомогти більше товарів продавати і більше грошей заробляти.

Заробити на продажу товарів через ОЛХ або Юлу цілком реально, але важливо поставитися до цього як до бізнесу і добре підготуватися на найпершому етапі – виборі позицій.

Якщо ж ви хочете заробляти оффлайн, тоді вам сюди.