Алкоголізм – це захворювання, яке з’являється через психологічні проблеми і стреси. Люди ніколи не починають постійно вживати алкоголь просто так. Звісно, в нашому суспільстві є культ спиртних напоїв. І люди вважають вживання алкогольних напоїв нормою. Та коли людина знаходиться в стабільному психологічному стані. вона п’є невеликими дозами, для задоволення, аби посмакувати напій. А якщо людина вживає спиртне маючи за мету напитися та забутися – це наслідки психологічних проблем. І щоб допомогти людині треба відправити її в стаціонар, де є комплексне лікування, яке включає роботу з психологом.

На жаль, більшість цього не розуміє. Люди вважають, що це надто дорого, і нащо платити більше, якщо можна просто закодувати людину. Ще в дев’яностих ця методика стала дуже популярною. Тоді в модів були різні гіпнотизери, і лікар Олександр Довженко став одним з тих, хто запропонував гіпноз для лікування наркоманії, алкоголізму. Він запевняв людей в тому, що після сеансу, який триває 3 години, людина позбудеться залежності раз і назавжди. 

Сьогодні цей метод досі існує і користується популярністю. На жаль, люди досі не усвідомлюють, що гіпноз – це навіювання, яке може нашкодити психіці.є Адже під час гіпнозу людині насаджують ірраціональний страх. Вона починає боятися випити, бо може статися щось погане. До речі, людей, яким можна навіяти щось через гіпноз не так багато. Тому на більшість кодування від алкоголізму взагалі не діє. І такий сеанс – марно витрачені гроші. А якщо гіпноз і подіє, то це не допоможе людині психологічно стабілізуватися. Вона може перестати пити, але далі почуватиметься нещасною. Це може призвести до апатії, агресії, суїцидів. Тому якщо хтось з близьких став залежним, не треба намагатися вирішити проблему за пару годин. 

Як лікувати алкоголізм правильно

Щоб допомогти людині, яка страждає від алкоголізму, треба звернутися до клініки, в якій з пацієнтом працює нарколог і психолог. Також варто розуміти, що допомагає тільки стаціонарне лікування. Коли пацієнт постійно знаходиться під наглядом. лікарі можуть обрати відповідну програму лікування та скорегувати її будь-якої миті. Також психолог буде працювати з  пацієнтом регулярно, і це допоможе швидше віднайти справжню причину залежності.  Джерело: narko-centr.com.ua.

В клініці доктора Кадирова завжди можна отримати якісну комплексну допомогу. Звертайтеся.