Робота – це не те, що потрібно Вам, Ваша робота – це те, що потрібно суспільству для свого функціонування та розвитку, адже кожна людина в ньому є необхідним і важливим елементом, який забезпечує наше спільне завтра.

Людина потребує заняття до душі, адже на роботі ми проводимо більшу частину свого часу, тому робота обов’язково повинна приносити відчуття наповненості та задоволення від того, що Ви робите, і, звичайно, бути відповідно до зусиль оцінена у грошовому еквіваленті. Саме такі пропозиції ви можете знайти на jooble.org по запитах «Робота Миколаїв», «робота Київ» та по інших містах України.

Актуальні запити по напрямках роботи

Українська статистика по запитам на ринку праці від роботодавців як до війни, так і зараз, суттєво не змінилася, так само на піку затребуваними є кваліфіковані спеціалісти робочих та будівничих спеціальностей, а також широкий перелік спеціалістів торгової сфери, тим не менш, на сьогоднішній день топ-запитів від роботодавців з усієї України виглядає так:

  1. продавець-консультант та менеджер з продажу
  2. кухар, широка спеціалізація
  3. бухгалтер
  4. вантажник
  5. лікар
  6. швачка
  7. бариста
  8. робота водій пасажирського та вантажного транспорту
  9. машиніст

При цьому, переважна більшість роботодавців шукають майстрів та кваліфікованих спеціалістів із своїм власним інструментом чи обладнанням. Щодо оплати праці, роботодавці готові платити зарплатню вище середнього виключно робітникам, що мають високу кваліфікацію та значний досвід і представляють високу цінність як для компанії, так і в певній ніші в цілому, або ж робітникам, задіяним на виробництві з особливими умовами праці, чи тим, що виконують завдання особливої складності.

Як знайти своє

Будь-яка серйозна дія вимагає планування, тому і до пошуку роботи слід підходити творчо, як стверджують спеціалісти, саме такий підхід, а не орієнтація на розмір заробітної плати, дає значно вищі шанси знайти те місце, де Ви будете не тільки працювати довгі роки із задоволенням та віддачею, але і де Ви зможете зростати професійно та отримувати ту матеріальну винагороду, на яку заслуговуєте.

Отже, складаємо портрет роботи, що шукаємо. Можливо Вам подобається певна компанія, її місія, ідеї, і Ви хотіли би стати її частиною. Такий варіант, насправді, є ідеальним рішенням, адже, навіть якщо наразі вакансія відсутня, великі організації, як правило, ведуть облік усіх кандидатів, що зацікавлені у роботі в них, тому рано чи пізно, Вам запропонують посаду, або ж стажування.

Якщо конкретної компанії немає, наша задача: зрозуміти, яку роботу ми згодні виконувати, можливо спираючись на свій попередній досвід, нехай навіть негативний, можливо на досвід знайомих та друзів. Варто описати словами, виконання яких професійних обов’язків Вам би підійшло, так само як і форма роботи – Ви шукаєте роботу в офісі, на підприємстві, чи може віддалену вдома, або ж Ви не уявляєте себе без творчої аури коворкінгу – все це варто описати.

Далі – все просто, адже, маючи портрет своєї роботи, Ви:

  • можете прописати це у своїй анкеті, і зацікавлені у Вас та Ваших ідеях роботодавці, самі вийдуть на Вас
  • будете обирати серед наявних пропозицій, виходячи із своїх записів, тобто Ви шукаєте те, чого прагнете, при цьому не поступаєтеся своїм принципам