Шини 245/70 R16 призначені спеціально для позашляховиків та встановлюються на наступні марки авто: Acura, Holden, Cadillac, Nissan, Toyota, Kia, Opel, Jinbei, Fiat, Jeep, LDV, Ford та інші. Якщо ви хочете скористатися іншим типорозміром чи бажаєте дізнатися чи можливо його поміняти на альтернативний, можна скористатися онлайн калькулятором.

При виборі окрім розміру треба звертати увагу ще на два показники: індекс навантаження (показує, яке максимальне навантаження може витримати машина) та швидкості (показує, на якій максимальній швидкості дозволене безпечне використання транспортного засобу).

Також треба ознайомитися іще з однією важливою інформацією – розшифрування параметрів: 245 – ширина профілю, 70 – його висота, R16 – внутрішній діаметр колеса. Усі показники вимірюються у міліметрах та грають важливу роль при виборі покришок.

Де дивитися типорозмір

Дізнатися типорозмір, який підходить саме для вашого автомобіля, можливо декількома способами:

  • подивитися на колесах, якщо ви їх перший власник;
  • ознайомитися з інструкцією стосовно експлуатації машини;
  • спитати в автосервісі або в офіційного дилера.

Також є можливість скористуватися онлайн підбирачем: вказати модель та марку транспортного засобу. Ще один варіант — подивитися на внутрішній частині кузова. Стандартно наліпка може знаходитися на боковій стійці машини, на внутрішній частині люка бензобака, на торцевій частині дверцят біля водія, на внутрішній стороні кришки бардачка.

Вибір гуми та купівля

Шини 245/70 R16 можуть відрізнятися деякими властивостями, тому при виборі бажано дотримуватися декількох правил. Наприклад, враховувати сезонність, адже гума розділяється на літню, зимову та міжсезонну. Бажано заздалегідь купити зимову модель, адже її потрібно використовувати не з 1 грудня, а як тільки стовпчик термометру почне опускатися вниз, з’явиться ожеледиця або випаде перший сніг.

Зимовий варіант забезпечує максимально надійне зчеплення з будь-яким дорожнім покриттям: обледенілим, засніженим або вологим. Літні моделі відрізняються стійкістю до високого температурного режиму та підвищеною жорсткістю ребер. Вони не шумлять, гарантують відчуття впевненості навіть під час їзди по бездоріжжю. При мінусовій температурі вони повністю втрачають еластичність.

Міжсезонні підходять для осені та весни. Завдяки спеціальній дренажній системі шини гарантують відмінне відведення вологи, талого снігу та бруду. Також треба пам’ятати, що своєчасна заміна гуми дуже важлива, адже від неї залежить комфортне пересування, безпека водія та пасажирів.

Даний типорозмір дозволяє компенсувати удар після наїзду на будь-яку перешкоду, забезпечує максимальний комфорт водія під час руху. До переваг відноситься висока якість, тривалий термін експлуатації, міцність, надійність, доступна вартість, стійкість до зносу, механічних пошкоджень та негативного впливу навколишнього середовища.