Всесвітньо відома данська ювелірна компанія Pandora пропонує чи не найкраще подальше обслуговування клієнтів, які вже встигли купити намистини або інші фірмові прикраси. Професійний консультант ще в магазині підкаже, що в ідеалі витончені й довершені прикраси щороку має перевіряти сертифікований ювелір. Звернутися за такою послугою можна в найближчий фізичний магазин. Для домашнього чищення розроблений спеціальний фірмовий набір Pandora Care Kit. Він підійде для всіх типів прикрас і колекцій: від Pandora ME до Star Wars x Pandora.

Що входить до Pandora Care Kit

Розпочинайте використання фірмового набору з вивчення покрокової інструкції, котра допоможе правильно очистити від пилу й бруду конкретну прикрасу, наприклад, намистину з інкрустацією різноколірними кристалами. Далі скористайтеся м’якою щіточкою й легким хімічним розчином, який не пошкоджує метал, допомагаючи позбутися пилу, бруду, шкідливих мікроорганізмів. Важливо: розчин не зашкодить дизайнерському окисненню й потемнінню. Для замочування й очищення прикрас у комплекті йде спеціальний лоток.

Окремо продається двостороння серветка для полірування. Білу сторону застосовують для відновлення блиску золотих і срібних ювелірних виробів, а рожеву — для екологічних сплавів з покриттям 14К.

Загальні рекомендації для збереження блиску й сяйва прикрас Pandora

Зважайте: серветка для полірування не прибере подряпини й інші механічні пошкодження. Тому ювелірні вироби варто зберігати в окремому мішечку або спеціальній скриньці. Важливо уникати контакту з абразивними частинками, тож для очищення не використовуйте соду або пральний порошок. Відмовтеся від інноваційних ультразвукових методів. Також:

  1. Тримайте ювелірні вироби Pandora далі від прямих сонячних променів. Так вдасться запобігти втраті кольору й потемнінню. Особливо це стосується прикрас, у яких міститься культивована прісноводна перлина або шкіряні вставки.
  2. Дбайливо ставтеся до прикрас. Намагайтеся не кидати їх на підлогу або на тверду поверхню. Найбільш крихкі матеріали — перли, скло Мурано й прикраси з камінцями, закріпленими на металевій основі.
  3. Виключно на суші. Не варто плавати в басейні або відпочивати поблизу відкритих водойм, не знімаючи свої прикраси. Також варто уникати довготривалих контактів з декоративною косметикою, парфумами, лосьйонами для тіла.
  4. Зниження фіксаційних особливостей. Деякі намистини мають спеціальну силіконову основу, яка допомагає закріпити декоративний елемент. Тож не слід використовувати хімічні розчини для чищення таких намистин.

Не хвилюйтеся, якщо срібло з часом почало втрачати свій блиск. Це нормальна хімічна реакція металу на тривалий контакт з повітрям. Просто виконуйте інструкції у фірмовому наборі, аби повернути сяйво.

Ювелірні прикраси варто чистити, як тільки помітите серйозні забруднення. Не варто це робити кожного вечора, але звертайте увагу на їх зовнішній вигляд 1-2 рази в місяць. Особливо, якщо носите їх кожного дня.